De 5 beste planten voor een binnentuin

Binnenplanten kweken

Binnentuinen zijn misschien klein, maar het kunnen prachtige ruimtes zijn om te ontspannen en planten te laten groeien. Binnentuinen zijn vaak schaduwrijk en worden over het hoofd gezien door aangrenzende gebouwen, maar zijn ook warm en beschut, waardoor je een breed scala aan interessante en zachtere planten kunt laten groeien.

5 beste planten voor jouw binnentuin

 

Bromelia’s

Bromelia’s geven een exotisch tintje aan het huis en geven een gevoel van de tropen. Het kweken van een bromelia in de binnentuin is eenvoudig en brengt interessante textuur en kleur in de binnentuin. De planten hebben gemiddeld tot fel licht nodig als ze in de binnentuin zijn.

Bougainville

Bougainville heeft een gematigd klimaat nodig om mooi te groeien. Je binnentuin is de perfecte plek. Afhankelijk van het ras kan het op een latwerk, tegen een gebouw of hek, in containers, als heg of bodembedekker, in boomvorm en als bonsai worden gekweekt. In de binnentuin kan het aan het houten dak heel mooi en goed groeien.

Munt

Munt wordt vaak in een pot gekweekt om de verspreiding ervan te beperken, omdat het heel snel groeit en invasief kan worden in tuinbedden. Het wordt graag vochtig gehouden en verdraagt wat schaduw. Geef regelmatig water en vloeibaar voer om grotere bladeren te stimuleren. In koude klimaten sterft munt af, maar schiet weer terug in de lente. De binnentuin is een beschermende plek voor de muntplant. Denk ook aan de lekkere frisse geur in de tuin.

De spinplant

Een volwassen spinplant (Chlorophytum) is iets prachtigs. De plant groeit gemakkelijk in manden of bovenop kolommen met gebogen bladeren. De bonte variëteit is veruit de meest voorkomende. Na verloop van tijd stuurt een volwassen plant plantjes op lange stelen die een indrukwekkend hangend display vormen. Deze plantjes kunnen gemakkelijk worden verpot om nieuwe exemplaren te maken. In de binnentuin kan je deze planten in mooie potten hangen.

Sansevieria

Deze winterharde plant doet het prima in elk type licht, van gebieden met weinig licht tot felle, volle zon. Sansevieria heeft niet veel water nodig, is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen en heeft geen extra zorg nodig. Ze zijn ook zeer gewild vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen.

Andere tips wanneer je in de binnentuin gaat planten

Wees moedig:Vaak is het beter om één grote en opvallende planten te hebben dan een groep kleine planten. Het is ook een geweldige kans om creatief te worden en unieke, opvallende aandachtspunten te bedenken.

Accessoires zijn optioneel, zitplaatsen niet: Fonteinen, beeldhouwwerken en dergelijke voegen interesse toe aan een binnentuin, maar als jouw gebied klein is en de ruimte er rommelig uitziet, ga dan naar een comfortabele zithoek met een kleine lantaarn of andere interessante toppers. Wees je bewust van het planten van bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen in de buurt van zitjes. En in een binnentuin kunnen bijen niet gemakkelijk ontsnappen.

Controleer de grond: Als je direct in de grond plant, moet je de eigenschappen ervan evalueren. Is het te droog? Wat zijn de pH-waarden? Moet je compost toevoegen om de humus in de grond te verbeteren? Dezelfde strategie is van toepassing als je potten gebruikt. Je hebt een mix van goede kwaliteit nodig om ervoor te zorgen dat je grond voldoende voedingsstoffen heeft voor je nieuwe planten.

Plant verticaal: Gebruik verticale wandruimte om het meeste uit de ruimte te halen. Door het eenvoudig toevoegen van horizontale afrasteringspanelen kan de zijkant van de schuur worden omgetoverd tot een decoratieve woonmuur. Dit kan ook werken op een stuk kaal hek of muur, of de zijkant van een balkon. Elk van deze kleine buitenruimtes kan worden omgevormd tot een verticale tuin binnen, door kleinere plantenpotten en manden aan te hangen.…

Read more →

Bodemsanering: het proces, de voordelen en de nadelen

bodemsaneringBodemsanering is een proces waarbij verontreinigingen in de bodem worden verwijderd of gecontroleerd om de bodem geschikt te maken voor bepaalde doeleinden, zoals bebouwing of landbouw. Het kan nodig zijn om bodemsanering uit te voeren als de bodem is verontreinigd door bijvoorbeeld chemische stoffen, olie, brandstoffen of afval. Er zijn verschillende manieren om bodemsanering uit te voeren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de verontreinigde bodem. Sommige methoden omvatten het verwijderen van de verontreinigde bodemlaag en het vervangen door schone bodem, het behandelen van de verontreinigde bodem met chemische stoffen om de verontreinigingen te neutraliseren, of het isoleren van de verontreinigde bodem om verdere verspreiding te voorkomen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Het kan zijn dat er een consultatie over bodemsanering voor een bepaald gebied geldt. Op het moment dat het proces begint, dan begint het altijd met het verwijderen van de verontreinigde bodemlaag: In sommige gevallen kan het nodig zijn om de verontreinigde bodemlaag te verwijderen en te vervangen door schone bodem. Dit kan worden gedaan door middel van mechanische middelen, zoals graafmachines, of door het gebruik van chemische stoffen om de verontreinigingen op te lossen. Gevolgd door het behandelen van de verontreinigde bodem. In andere gevallen kan het nodig zijn om de verontreinigde bodem te behandelen met chemische stoffen om de verontreinigingen te neutraliseren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het toevoegen van micro-organismen die de verontreinigingen opeten of afbreken.

De voordelen

Bodemsanering kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de verontreinigde bodem. Hier zijn enkele voorbeelden van voordelen van bodemsanering:

Verbetering van de bodemkwaliteit: Door verontreinigingen te verwijderen of te behandelen, kan bodemsanering de kwaliteit van de bodem verbeteren en de bodem geschikt maken voor bepaalde doeleinden, zoals bebouwing of landbouw.

Vermindering van milieurisico’s: Door verontreinigingen te verwijderen of te behandelen, kan bodemsanering helpen om milieurisico’s te verminderen, zoals het risico op waterverontreiniging of luchtverontreiniging.

Vermindering van gezondheidsrisico’s: Door verontreinigingen te verwijderen of te behandelen, kan bodemsanering helpen om gezondheidsrisico’s te verminderen, zoals het risico op allergieën of ziekten veroorzaakt door verontreinigingen.

De nadelen

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan bodemsanering, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de verontreinigde bodem. Deze nadelen zijn:

Kosten: Bodemsanering kan een kostbaar proces zijn, afhankelijk van de omvang en aard van de verontreiniging en de methode die wordt gebruikt om de verontreiniging te verwijderen of te behandelen.

Tijdrovend: Bodemsanering kan een tijdrovend proces zijn, afhankelijk van de omvang en aard van de verontreiniging en de methode die wordt gebruikt om de verontreiniging te verwijderen of te behandelen.

Beperkte toepasbaarheid: Sommige methoden voor bodemsanering zijn alleen geschikt voor bepaalde soorten verontreinigingen of omstandigheden, wat betekent dat ze niet voor alle verontreinigde bodems kunnen worden gebruikt.

Mogelijke restrisico’s: Hoewel bodemsanering kan helpen om verontreinigingen te verwijderen of te behandelen, kan het nog steeds een restrisico opleveren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de verontreiniging diep.

Zoals je kunt zien is het afhankelijk van de situatie of het wel of niet handig is om te kiezen voor deze optie. Wil jij nu meer informatie over bodemsanering, kijk dan een online. Want op het internet is ontzettend veel te vinden over de mogelijkheden binnen bijvoorbeeld jouw project.

Bron afbeelding door Gabriel Jimenez on Unsplash

Read more →

Maak uw tuin mooier met kunstgras

Introductie

tuin kunstgrasWelk seizoen het ook is: de tuin is een hele fijne plek om te zijn en tot rust te komen. En wist u dat kunstgras uw tuin niet alleen mooier kan maken, maar ook kan zorgen voor een stuk minder onderhoud? Het aanleggen van kunstgras is geen lastige klus en kunt u volledig zelf uitvoeren. En dat kunstgras van hoge kwaliteit is, is zeker. Zo is het al jaren de norm als ondergrond voor hockeyvelden.

Tuin met kunstgras

Het leggen van kunstgras in uw tuin is een goede manier om deze een stuk mooier te maken. En wist u dat een tuin met kunstgras veel voordelen kent in vergelijking met echt gras? Zo geeft een tuin met kunstgras u de mogelijkheid om het gehele jaar door te genieten van een groen gekleurde tuin. Ook heeft kunstgras zeer weinig onderhoud nodig, wat u extra tijd geeft om lekker van uw tuin te genieten. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling en is bovendien superbetaalbaar. Daar komt ook nog eens bovenop dat u garantie kunt krijgen op het kunstgras dat u aanlegt in uw tuin.

Kunstgras leggen

Het leggen van kunstgras is niet moeilijk, wat betekent dat u het helemaal zelf kunt doen. Om kunstgras te leggen is het belangrijk dat u een goede basis creëert. Verwijder oud gras en ontgraaf een oppervlak van maximaal vijf centimeter diep. Als u dit heeft gedaan, is het tijd om de ondergrond te egaliseren. Daarna kunt u een stabiliserend onderdoek aanbrengen om te voorkomen dat er onkruid door uw kunstgrasmat heen gaat groeien. Na het aanbrengen van het stabiliserende onderdoek is het tijd om uw kunstgras te leggen. Rol het kunstgras uit, snij het op maat en borstel het kunstgras tegen de vezelrichting in, zodat de kunstgrasvezels mooi rechtop komen te staan.

Kunstgras hockey velden

Kunstgras leent zich ideaal als ondergrond om hockey op te spelen. Sterker nog, hockeyvelden van kunstgras zijn tegenwoordig de norm. De grasmatten die gebruikt worden voor kunstgras hockeyvelden moeten vlak en van hoge kwaliteit zijn om goed op te kunnen hockeyen. Een genuanceerde indeling qua belasting moet gehanteerd worden. Door het gebruik van een kunstgras als ondergrond van een hockey veld is het niet nodig om het veld te besproeien, wat zomaar vijftien minuten per wedstrijd kan opleveren.

Read more →

Voetbalgoals kopen

voetbalVeel kinderen vinden voetbal een erg leuk spel, daarom zijn er ook veel kinderen die je een enorm plezier kan doen door ze een voetbalgoal te geven voor in de tuin. Op die manier kunnen ze het voetbalspel altijd spelen wanneer ze maar willen, zonder dat ze daarvoor eerst naar een veld hoeven te gaan.

Ruimte

Een voetbaldoel kopen kan voor sommigen door ruimtegebrek onhandig zijn. Een goal neemt veel ruimte in natuurlijk en niet iedereen heeft daar plek voor in zijn of haar achter tuin. Een oplossing is hiervoor dat je een goal kan kopen dat wielen heeft. Een goal met wielen kan je verrijden en zo kan je je ruimte opnieuw indelen zonder al te veel moeite. Zo kan je op het ene moment ergens je tuintafel hebben staan, terwijl daar net nog een voetbal goal stond. Ook handig is een goal dat inklapbaar is. Dat goal kan je dus veel kleiner opbergen dan dat hij is wanneer je hem gebruikt om mee te voetballen. Doordat je hem kan inklappen past hij makkelijk in een schuur of garage en kan je hem dus gewoon opbergen als je er klaar mee bent.

Materiaal

Voetbal goals komen er in allerlei soorten materiaal. Een veel voorkomend materiaal is natuurlijk hout. Dat is relatief goedkoop en goed te onderhouden, maar het is ook erg licht van gewicht en daardoor dus makkelijk te verplaatsen, terwijl het toch ook stevig is. Nog steviger is aluminium. Dit is een metaal dat bekend staat om zijn lichte gewicht, maar toch ook grote stevigheid. Het is ook een materiaal dat om deze reden in veel vliegtuigen gebruikt wordt. Daarnaast is het ook nog onderhoudsvriendelijker dan hout en hoef je er eigenlijk helemaal geen onderhoud aan te doen. Het is een stevig en zeer duurzaam materiaal om te gebruiken in van alles, waaronder voetbal doelen.

Beweging

Verder kan een voetbal doel een grote stimulans zijn om meer te gaan bewegen voor een kind. Beweging is erg belangrijk, zeker voor kinderen, en door ruimte te geven voor buitenspelen kan je kinderen aanzetten om meer te gaan bewegen. Dit heeft allerlei positieve effecten op mensen, die wetenschappelijk zijn aangetoond. Maar ook is het gewoon erg leuk voor kinderen om buiten te spelen en is het goed voor ze om samen met andere kinderen tijd door te brengen en vaardigheden te ontwikkelen, zoals samenwerken en overleggen, wat bij een spel als voetbal niet te vermijden is.

 …

Read more →

Verse kruiden kweken binnenshuis

Wil je altijd verse kruiden in huis zonder ze te kopen? Haal een indoor kweeksysteem in huis. Misschien heb je geen tuin. Of geen ruimte meer in de tuin. Of mislukt keer op keer de oogst. Wat de reden ook is, een kruiden kweeksysteem voor binnen is heel handig. Ontdek waarom.

Wat is een indoor kweeksysteem?
Een indoor kweeksysteem is een elektrisch apparaat waarmee je kruiden en vaak zelfs groenten en bloemen kunt kweken. Zo kweek je het hele jaar door verse kruiden. Bovendien is de kans op een mislukte oogst heel klein. Want je hebt met zo’n indoor kruidentuintje geen last van regen, wind, insecten of hitte. Het enige dat je nodig hebt: een stopcontact en een kraan. Bovendien zijn de meeste van dit soort systemen erg slim. Zo weten ze precies wanneer er water nodig is en wanneer (meer) licht.

De voordelen

 • Oogst lukt eigenlijk altijd.
 • Verse kruiden het hele jaar door.
 • Geen pesticiden of aarde nodig.
 • Gebruiksvriendelijk en veilig.

Past in een duurzame lifestyle
Verse kruiden zijn niet alleen echte smaakmakers, ze zitten ook bomvol vitamines. En door ze zelf te kweken houd je de controle. Zo kun je ze 100% pesticidevrij kweken. Goed voor je lichaam dus. En goed voor de planeet. Want zelf kweken scheelt productie, transport en al het afval dat hierbij komt kijken. Een kweeksysteem voor binnen is zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en ondersteunt een duurzame en gezonde levensstijl.

Wat kun je met verse kruiden?
Als je regelmatig verse kruiden gebruikt heb je vast al een paar ideeen. Gebruik je niet vaak verse kruiden en ben je wel benieuwd? Lees verder.

 • Invriezen; zo kun je er langer van genieten, want zo blijven ze langer vers dan in de koelkast.
 • Drogen; zo wordt de smaak intenser en kun je er ook langer van genieten.
 • Thee; van gedroogde kruiden kun je heerlijke thee maken.
 • Bad; van gedroogde kruiden kun je een weldadig bad maken.
 • Drankje; een lekkere zomerse limo met verse munt en basilicum.
 • Smaakmaker; vers of gedroogd, kruiden voegen smaak en pit toe aan gerechten. Van gedroogde oregano in de homemade pastasaus tot de verse takjes dille over de vis.

Waarom binnen kweken?
Waarom kies je voor een kweeksysteem voor binnen? Omdat je:

 • Geen tuin of ruimte in de tuin hebt, maar wel kruiden of groenten wil kweken.
 • Er zeker van wil zijn dat de oogst lukt.
 • Het leuk vindt om kruiden of groenten te zien groeien.
 • Gek bent op verse kruiden.
 • Gezond en duurzaam wil eten.
 • Houdt van groen in huis.

Hoe kom ik aan zo’n systeem?
Bij de betere tuincentra of bestel ‘m online bij Coolblue, blue movement of Bol.com. Uitpakken, installeren en klaar. Kijk hoe het groeit en bloeit. En dan: oogsten en genieten!

Read more →

Tips voor het renoveren van jouw binnentuin

RenoverenAls je je tuin wilt renoveren, dan is het handig om te kijken hoe je dit het beste kunt doen. Een tuin renoveren kan best wel een klusje zijn. Het is dan vaak fijn om iemand te hebben die jou kan helpen met het renoveren van de tuin. Je hebt veel verschillende tuinen, waaronder binnentuinen. Wil jij je binnentuin renoveren maar weet je niet hoe je deze precies wilt hebben? Dan kunnen deze tips je misschien helpen.

Wat heb je nodig als je je tuin wilt renoveren?

Als je de tuin wilt renoveren, dan is het handig om een container te hebben waar je het afval in kwijt kunt. Dit kan groenafval zijn, maar ook afval zoals stoelen of lampen die kapot zijn vallen hieronder. Wanneer jij een binnentuin hebt is de kans aanwezig dat je hier wat planten in hebt staan. Om deze goed te kunnen onderhouden heb je ook een aantal dingen nodig. Zo heb je een goede watersproeier nodig en wat klein gereedschap zoals een schepje.

Wil je een groot gedeelte van de tuin aanpakken? Dan kunnen een paar grote scheppen en misschien een kruiwagen ook een goede optie zijn. Op die manier kun je gemakkelijker te werk gaan.

Nieuwe spullen aanschaffen

Als je al het vuil uit de tuin hebt, kun je beginnen met het echte renoveren. Zo kun je nieuwe producten of planten toevoegen aan de tuin. Vaak kan dit een hele andere sfeer geven aan de tuin. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan nieuwe planten, zoals viooltjes of lavendel. Soms kunnen nieuwe stoelen of een nieuwe lamp ook al veel verschil maken.

Wanneer je jouw binnentuin wilt renoveren, kan dit best wel veel geld kosten. Wanneer jij een wat kleiner budget hebt om te besteden voor je tuin, kan het een goed idee zijn om eens bij een tuin veiling te kijken. Hier verkopen ze behoorlijk veel artikelen voor een goede prijs. Op die manier bespaar je geld wat je weer kunt investeren in iets anders.

Elektronica voor in de tuin kan een echte aanvulling zijn

Als je de tuin hebt gerenoveerd, is het natuurlijk ook van belang dat je de tuin goed blijft onderhouden. Iets wat erg praktisch kan zijn om in je tuin te hebben is elektronica. Dit kan voor verschillende dingen heel praktisch zijn. Een aantal voorbeelden zijn voor eventuele lampen die je in je tuin wilt hebben en wanneer jij bijvoorbeeld een elektrisch apparaat wilt gebruiken in de tuin. Denk hierbij aan een grasmaaier of een elektrische heggenschaar. Zo hoef je niet meer te prutsen met een verlengsnoer of heel veel extra bedrading. Op die manier zal je tuin er ook mooi en strak uit komen te zien.

Een andere reden om elektronica in je tuin aan te laten leggen is voor wanneer jij graag buiten werkt. Wanneer jij thuis achter je laptop moet werken, maar het fijn vindt om buiten te zitten, dan kan elektronica buiten best handig zijn. Als je je laptop of telefoon wilt opladen dan is dit gewoon mogelijk. Super handig toch?

Bron foto door Lukas via Pexels

Read more →

Japanse hulst

Japanse hulstDe Japanse Hulst heeft de Latijnse Ilex Crenata. Het is een groene sierheester die tegenwoordig vaak gebruikt wordt als vervanger van de Buxus. De Japanse Hulst lijkt erg op de Buxus. Hij heeft fijne, kleine blaadjes met een frisgroene glans, ook is de Japanse Hulst makkelijk is vorm te snoeien. De Buxus is veel getroffen door aantastingen en ziektes, de Japanse Hulst daarentegen is een sterke heester die nauwelijks vatbaar is voor ziektes of aantastingen. De Japanse Hulst heeft een compacte groei en moet ongeveer twee keer per jaar gesnoeid worden. Hij bloeit in het voorjaar waarbij kleine witte bloemetjes ontstaan. Bij de vrouwelijke variant vormen zich hierna bestjes.

De Green Hedge, Caroline Upright en de Maximowicziana Kanehirae

De Green Hedge, Caroline Upright en de Maximowicziana Kanehirae zijn de verschillende soorten die je kunt vinden. De Japanse Hulst Green Hedge lijkt het meest op de Buxus en is erg geschikt als haag. Hij groeit ongeveer 10 tot 20 centimeter per jaar. De Japanse Hulst Caroline Upright is vaak wat steviger en heeft soms een beetje een bollende vorm. De Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae groeit het snelste van de drie soorten.  Hij kan makkelijk worden gesnoeid worden, waardoor die ideaal is voor siervorm.

Japanse Hulst onderhouden

Alle drie de soorten van de Japanse Hulst zijn vrij makkelijk te onderhouden. Op de website, Japansehulst.nl, kun je meer informatie vinden over het onderhoud van de drie soorten. Het is belangrijk om ze ongeveer twee keer per jaar te snoeien. Ook groeien ze het liefst op een humusrijk en vocht doorlatende ondergrond. Op niet zure gronden kun je het best wat tuinturf aan het plantgat toevoegen. Als je ieder jaar een laagje compost neerlegt dan houdt dat het blad mooi groen en glimmend. Je kunt de Japanse Hulst het hele jaar door planten.

Kijk voor meer informatie over de Japanse hulst op https://www.japansehulst.nl/.

Bron foto door Emiel Molenaar on Unsplash

Read more →

Op deze manier verhuis jij zonder stress! 

 

 

Een verhuizing kan een hoop stress opleveren. Als je nog nooit eerder bent verhuisd komt er al helemaal een hoop op je af. Het kan in die situatie lastig zijn om het overzicht te bewaren. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor de verhuizing een stuk minder moeilijk zal zijn. 


Verhuislift huren

Als je in de randstad woont, is verhuizen vaak erg veel gedoe. Vooral wanneer je niet op de begane grond woont is het heel veel moeite om al je meubels naar beneden te tillen. Het kan daarom echt enorm helpen om een verhuislift te huren. Er zijn veel aanbieders van de verhuur van verhuisliften. Zoek daarom op internet naar een aanbieder die bij jou in de buurt gevestigd is. Als je in Amsterdam woont kun je zoeken op: verhuislift huren Amsterdam. Door een verhuislift te huren bespaar je jezelf de moeite van het heen en weer lopen met allerlei zware spullen. Je bespaart ook een hoop tijd omdat een verhuislift relatief snel van boven naar beneden gaat. 

Verhuisbedrijf inhuren

Als je zelf geen tijd of zin hebt om je hele inboedel naar beneden te sjouwen kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Dat bedrijf komt dan met een aantal sterke werknemers die al het zware werk van je zullen overnemen. Je moet er wel rekening mee houden dat een verhuisbedrijf best duur kan zijn. Vraag daarom vóór de verhuizing bij een aantal verhuisbedrijven een offerte aan. Aan de hand van die offerte kun je beslissen of een verhuisbedrijf je geld waard is en welk bedrijf je dan kiest. Als je weinig tijd hebt om te verhuizen is een verhuisbedrijf zeker aan te raden. Aangezien het professionals zijn zal het een stuk sneller gaan dan wanneer je het zelf gaat doen. 

Voorbereiding

Bij een verhuizing is voorbereiding ontzettend belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het uitzoeken naar wat voor papierwerk je allemaal moet regelen. Dit kan namelijk een hoop tijd kosten. Buiten dat is het vervelend om na een zware verhuizing nog een hoop papierwerk te moeten doen. Als je klaar bent met het papierwerk kun je alvast beginnen met inpakken. Let wel op dat je eerst alle dingen inpakt die je toch niet nodig hebt voor de verbouwing. Het is bijvoorbeeld niet slim om al je kleren al een paar dagen voor de verhuizing ingepakt te hebben. Je kunt namelijk van te voren weten dat je die nog nodig gaat hebben. 

Orde houden

Zorg er tijdens de verhuizing voor dat je het overzicht bewaart. Het kan bijvoorbeeld een heel goed idee zijn om alle dozen te nummeren. Hierdoor weet je als je in je nieuwe huis aankomt heel eenvoudig welke doos waar heen moet. Je kunt het best een lijstje maken met alle nummers en daarbij welke spullen er in de doos zitten. Zo bespaar je jezelf de moeite van het zoeken in allerlei dozen. Je kunt zelf ook een ander systeem bedenken als je denkt dat dat voor jou beter werkt. 

Read more →

De woning van jouw dromen

Een perfecte woning vinden kan een hele uitdaging zijn. Goede voorbereiding is daarom van belang. Je moet goed weten wat je wilt. Deze woonwensen kun je vervolgens doorgeven aan een makelaar, die op basis hiervan geschikte woningen gaat zoeken. Een voorbeeld van een belangrijke woonwens kan een buitentuin zijn. We geven hieronder meer informatie over hoe jij de ideale woning met de perfecte tuin vindt.

Breng het in kaart
Wanneer je op zoek bent naar een woning met een tuin, kan het handig zijn om de makelaar hierbij nog wat additionele informatie te geven. Wil je bijvoorbeeld een tuin op het zuiden met veel zon? Of juist een tuin waar veel beschutting is? Daarnaast zijn elementen als een tuinhuisje of hok belangrijk om te benoemen. De makelaar kan dan op zoek gaan naar een woning waar wellicht al een hok geplaatst is of naar een ruimte waar dat mogelijk is.

Expertise van het vak
De makelaar heeft een paar geschikte woningen gevonden, waarbij zowel aan de woon- als tuinwensen wordt voldaan. Het bezichtigen kan beginnen! Voor deze bezichtigingen is het altijd handig om een aankoopmakelaar mee te nemen. Het kan namelijk zo zijn dat de tuin waarover de woning beschikt niet perfect is. Een aankoopmakelaar kan vanuit zijn of haar expertise goed in kaart brengen welke mogelijkheden er allemaal nog zijn om de tuin toch om te toveren tot die perfecte buitenruimte. Dit kun je natuurlijk ook zelf met de makelaar bespreken, alleen kan een aankoopmakelaar wellicht mogelijkheden zien waar je zelf niet zo snel aan gedacht had.

Het verrichten van aanpassingen
Nu de aankoopmakelaar alle mogelijkheden voor je in kaart heeft gebracht, is het altijd belangrijk om in je achterhoofd te houden hoeveel uur je hieraan kwijt bent. Door aanpassingen door te voeren kun je inderdaad beschikken over de perfecte buitenruimte, maar wil je ook zoveel uren aan aanpassingen besteden? Dit is een belangrijk element in je woonwensen. Wil je een huis met tuin die zo goed als af is of ga jij de uitdaging niet uit de weg om een project op te pakken? Dit is belangrijk om mee te delen aan de makelaar.

De perfecte woning is gevonden
Leuk! De woning met een tuin van je dromen is gevonden. Indien het bod geaccepteerd is, kan het afronden beginnen. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dan de koop pas officieel is wanneer de koopakte is ondertekend. Op dat moment heb je nog drie dagen om je wellicht te bedenken en daarna is de woning echt van jou!…

Read more →

De 7 basisdingen van een gezonde kamerplant

Het is leuk om het groen van buiten naar binnen te brengen, zodat onze huizen en werkplekken opfleurt. Het is gemakkelijk om kamerplanten goed te onderhouden, maar je moet wel op hun basisbehoeften letten en meteen voor ongedierteproblemen zorgen.

 1. 1. Kies de juiste pot

Drainage is uiterst belangrijk voor jouw plant. Idealiter zou een pot een gat in de bodem moeten hebben, zodat overtollig water uit de grond kan weglopen en zich in een bak onder de pot kan verzamelen. Als er geen gat is, zit al het extra water vast in de grond. Vaak is dit meer water dan de plant met succes kan opnemen, en dit zal resulteren in een ‘verdrinking’ van een plant. Op dezelfde manier hebben planten veel ruimte nodig om te groeien. Om je plant gezond te houden, moet hij in een pot staan ​​die hem ruimte geeft om te groeien en zijn wortels te strekken. Het heeft ook een pot nodig die zorgt voor voldoende drainage.

2. Zoek een site met het juiste licht

Plaats je planten aan het zuidelijke raam van je huis. Met ramen op het oosten of het westen, observeer de hoeveelheid ochtend- of middagzon die ze krijgen voordat je planten bij hen in de buurt plaatst. Planten met felgekleurd blad hebben meer licht nodig dan andere. Het is goed om de pot, twee keer per dag te draaien naar de zon, dit zorgt ervoor dat de groei van jouw kamerplant gelijk blijft, omdat het blad automatisch naar het licht buigt.

3. Plaats jouw plant in quarantaine

Als je de plant thuisbrengt, zet hem dan een paar dagen in een quarantainegebied voordat je het mengt met je andere planten. Wanneer je merkt dat de p0lant gezond is kan je het tussen je andere planten zetten.

4. Bemesten en bestrijden van ongedierte

Kamerplanten hebben voldoende water nodig. Regelmatige bemesting is zeer belangrijk voor het gelukkig maken van jouw planten. En ongedierte, zoals bladluizen en witte vliegen, kunnen binnenshuis voor problemen zorgen. Onderzoek jouw kamerplanten dagelijks op tekenen van insectenplagen en behandel ze indien nodig.

5. Gebruik goede potgrond

Als je jouw kamerplant in een betere pot doet, dan waarin je het hebt gekocht, moet je ook nadenken over welk type potgrond je gebruikt. Het is niet genoeg om gewoon wat vuil uit je achtertuin te scheppen. Koop in plaats daarvan een zak potgrond. Deze mixen bevatten vaak extra voedingsstoffen of meststoffen die ervoor zorgen dat jouw kamerplant sterk en gezond blijft. Afhankelijk van het type plant waarmee je werkt, kun je mogelijk een potmix vinden die speciaal voor die soort is ontworpen. Als je bijvoorbeeld een cactus of vetplant plant, zijn er vaak potgronden die zijn gemaakt met precies de juiste voedingsstoffen voor dit soort planten.

6. Zorg voor consistent water

Afwisselende periodes van droogte en overstroming kunnen het wortelsysteem van een plant echt belasten. De meeste planten houden ervan dat hun wortels constant vochtig zijn, maar niet nat. Kijk voor nieuwe planten op het was label of raadpleeg een goed kamerplantenboek. Dit zal je helpen bij het bepalen van de juiste bewateringsroutine. Zelfwater gevende plantenbakken maken het gemakkelijker om planten water te geven. Vermijd water geven volgens een schema, zoals eenmaal per week. Steek liever jouw vinger in de grond om het bodemvocht te controleren!

7. Houd jouw huisdier weg

Dieren houden misschien van je planten, maar helaas vertaalt dit zich vaak tot de dood. In het bijzonder kan jouw huisdier jouw plant opeten of verscheuren in hun enthousiasme. Om dit probleem op te lossen, plaatst je jouw kamerplanten op plaatsen waar jouw huisdier geen toegang toe heeft. Misschien leg je ze hoog op het aanrecht of op een kast. Zorg ervoor dat je de noodzaak om de plant uit de gevarenzone te houden in evenwicht brengt met de noodzaak om hem in een gebied te plaatsen dat nog steeds zon krijgt.

 

Je kunt vanaf het begin succesvol zijn met kamerplanten wanneer je de juiste plant voor de juiste ruimte koopt. Probeer geen zonnen plant in een donkere kamer te laten groeien en zet schaduwliefhebbers niet in de volle zon. Besteed aandacht aan hun behoeften in de winter en je zult een weelderige binnentuin hebben terwijl de sneeuw vliegt!…

Read more →