Maak uw tuin mooier met kunstgras

Introductie

tuin kunstgrasWelk seizoen het ook is: de tuin is een hele fijne plek om te zijn en tot rust te komen. En wist u dat kunstgras uw tuin niet alleen mooier kan maken, maar ook kan zorgen voor een stuk minder onderhoud? Het aanleggen van kunstgras is geen lastige klus en kunt u volledig zelf uitvoeren. En dat kunstgras van hoge kwaliteit is, is zeker. Zo is het al jaren de norm als ondergrond voor hockeyvelden.

Tuin met kunstgras

Het leggen van kunstgras in uw tuin is een goede manier om deze een stuk mooier te maken. En wist u dat een tuin met kunstgras veel voordelen kent in vergelijking met echt gras? Zo geeft een tuin met kunstgras u de mogelijkheid om het gehele jaar door te genieten van een groen gekleurde tuin. Ook heeft kunstgras zeer weinig onderhoud nodig, wat u extra tijd geeft om lekker van uw tuin te genieten. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling en is bovendien superbetaalbaar. Daar komt ook nog eens bovenop dat u garantie kunt krijgen op het kunstgras dat u aanlegt in uw tuin.

Kunstgras leggen

Het leggen van kunstgras is niet moeilijk, wat betekent dat u het helemaal zelf kunt doen. Om kunstgras te leggen is het belangrijk dat u een goede basis creëert. Verwijder oud gras en ontgraaf een oppervlak van maximaal vijf centimeter diep. Als u dit heeft gedaan, is het tijd om de ondergrond te egaliseren. Daarna kunt u een stabiliserend onderdoek aanbrengen om te voorkomen dat er onkruid door uw kunstgrasmat heen gaat groeien. Na het aanbrengen van het stabiliserende onderdoek is het tijd om uw kunstgras te leggen. Rol het kunstgras uit, snij het op maat en borstel het kunstgras tegen de vezelrichting in, zodat de kunstgrasvezels mooi rechtop komen te staan.

Kunstgras hockey velden

Kunstgras leent zich ideaal als ondergrond om hockey op te spelen. Sterker nog, hockeyvelden van kunstgras zijn tegenwoordig de norm. De grasmatten die gebruikt worden voor kunstgras hockeyvelden moeten vlak en van hoge kwaliteit zijn om goed op te kunnen hockeyen. Een genuanceerde indeling qua belasting moet gehanteerd worden. Door het gebruik van een kunstgras als ondergrond van een hockey veld is het niet nodig om het veld te besproeien, wat zomaar vijftien minuten per wedstrijd kan opleveren.