Over Ons

Tuinieren en alles wat er omheen komt kijken (dat is er nogal wat), is iets dat niet licht opgevat mag worden. Er is ook steeds sprake van een dynamiek om in te kunnen spelen op de veranderingen op dat gebied. Dat is voor mij, Bert, een roeping geweest en is er altijd gekeken naar een manier om de opgedane kennis ook te mogen delen. Het begon al van kleins af aan toen ik al graag in de tuin bezig was en is door de jaren heen, ook veel ontdekt. Ook zijn er veel relaties gelegd met anderen binnen de ´sector´ en bevindt de uitwisseling van kennis zich zeker op een topniveau.

Een ware uitweg voor velen

Men staat er vaker niet bij stil, maar is tuinieren niet alleen het domein van personen op leeftijd of zij die veel tijd beschikbaar hebben. Tuinieren helpt in deze drukke wereld flink mee om het stressniveau te verlagen en is het daarbij wel van belang om op de juiste wijze te werk te gaan. Er moet namelijk wel sprake zijn van een voldoening, zowel tijdens als na het uitvoeren van de werkzaamheden.

Bij het tuinieren wordt vaak ook het geduld op de proef gesteld en maakt dat een goede voorbereiding, des te belangrijker. Het begint al met het bekijken van de bodem en het maken van een plan om de juiste planten te selecteren. Is er sprake van een eigen tuin of gaat er gewoon in potjes worden geplant? Alles komt erbij kijken en is het daarom in geval van twijfel beter om op zoek te gaan naar meer informatie.

Samen staan wij sterk

Als enkeling sta je in deze dynamische wereld niet bepaald sterk en is het daarom een goed idee om altijd open te staan voor niet alleen de nieuwste ontwikkelingen, maar ook de mening van anderen. Die hebben immers veel meer meegemaakt en wil men die kennis graag ook delen. Zo kan er veel meer bereikt worden en zal je er verbaasd over zijn, wat er allemaal nog meer te doen valt op het gebied van tuinieren. De nieuwste ontwikkelingen moeten natuurlijk ook op de juiste wijze worden uitgelegd en zal het tuinieren een grotere hoogte bereiken. Met relatief eenvoudige middelen, zal het mogelijk zijn om op haast elke plek toch te doen aan wat tuinactiviteiten en daarmee ook anderen te beïnvloeden. Dat is ook een sterk punt van het tuinieren omdat het aanstekelijk werkt naar anderen toe en de trend al snel is ingezet.

Door meer over ons te weten, zal de drempel voor het leggen van het contact ook lager worden en is de basis gelegd voor een goede samenwerking. Daar is er altijd ruimte voor aanpassingen en moet het leiden naar een inhoudt van de website die alle groepen wel aanspreekt.