Tips / Ideeen

Tuinieren is altijd leuk.

Op het internet vind je voor beginners voldoende tips en trucjes, maar niet alle tuingeheimen vind je daar. Er zijn regels die je moet volgen. Je moet ervoor zorgen dat je altijd de nodige maatregelen treft om jezelf en je planten te beschermen. Wanneer je de volledige aandacht en tijd in je tuin stopt, zul je heel lang kunnen genieten van de mooie sfeer. Op de website van ons zijn er voldoende artikelen die je kunt lezen over plantbescherming en plagen.

3 belangrijke regels

1. Geef voldoende tijd aan je planten

Planten zijn net als kinderen. Met voldoende liefde en tijd zullen ze bloeien. Doe dat ook met je planten. Een geheime tip: praat en vertel leuke verhalen aan je planten. Bezoek jouw tuin regelmatig. Er is een oud gezegde dat luidt: ‘Het beste voor een tuin is de schaduw van de tuinman’, wat betekent dat tuiniers die veel tijd in hun tuin doorbrengen problemen opmerken terwijl hun tuinen nog klein en beheersbaar zijn. Regelmatige monitoring zorgt ervoor dat je plagen en ziekten kan detecteren, voordat ze uit de hand lopen, en wat is er mooier dan een dagelijkse wandeling door je eigen kleine paradijs?

2. Geef voldoende water en huismiddeltjes

Bescherm je planten tegen ongedierte. Spuit geen chemische middelen, maar gebruik huismiddeltjes. Wanneer je ziet dat je last hebt van een plaag, dan wordt het tijd om de ongediertebestrijder te bellen. Zij hebben de juiste technieken om de plaag uit te roeien en jouw planten niet te vernietigen. Om plagen te voorkomen moet je de planten voldoende water geven en regelmatig de huismiddeltjes om ongedierte af te weren gebruiken.

3. Houd de tuin schoon

Je tuin schoonhouden voorkomt niet alleen ziektes, maar ook inbraken. Ruim je tuin na het werken op en blijf veilig.

Deel jouw ideeën en tips met ons!

Wat heeft je geholpen om jouw eigen planten te laten groeien? Heb je tips voor diegenen die net beginnen? In onderstaande contactformulier kan je jouw ideeën en tips met ons delen. Wij zullen deze tips doornemen, testen en indien succesvol op onze website plaatsen. Doe mee, en vertel ons hoe jij een expert bent geworden.